Overslaan naar content

Van Kok tot Werkvoorbereider Reparatie: zonder technische ervaring ben ik hier echt op mijn plek beland.

Servicemonteur liften
samenwerken
werkvoorbereider

Ontmoet Perrin van der Plas, Werkvoorbereider Reparatie.

Mijn reis bij SkyLift begon ongebruikelijk. Na 6 jaar als kok gewerkt te hebben, zocht ik naar meer stabiliteit in mijn beroepsleven, vooral tijdens de onzekere periode van corona. Toen mijn broer en schoonzus, die al bij SkyLift werkten, voorstelden om eens te komen kijken, werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik had geen technische achtergrond, maar mijn ervaring als kok met plannen, structuur en stressbestendigheid bleken waardevolle vaardigheden die nu goed van pas komen als werkvoorbereider.

Het meest opmerkelijke project waar ik trots op ben, was meteen ook het grootste in mijn carrière. Als werkvoorbereider op de reparatieafdeling, waar projecten normaal gesproken tussen de 10 en 200 uur duren, was dit een uitdaging. Het duurde 680 uur, ongeveer 13 weken, en ik ging zelfs het veld in om samen met een chef-monteur naar de locatie te gaan. Het resultaat was boven verwachting, binnen budget, op tijd en tevreden klanten.

SkyLift's bedrijfscultuur is een perfecte mix van openheid en professionaliteit. De balans tussen gezelligheid en werk wordt goed beheerd. Er is ruimte om het gezellig te maken, maar iedereen weet wanneer er gewerkt moet worden, en dat wordt serieus genomen.

Hoewel ik geen technische achtergrond had, bood SkyLift veel ontwikkelingsmogelijkheden. Interne workshops en informatie op de bedrijfsportal waren handig. Ik had de keuze al gemaakt om een hbo-opleiding bedrijfskunde te volgen en SkyLift besloot om mij daarin te begeleiden en te ondersteunen. De ondersteuning voor mijn professionele groei komt vooral van interne workshops en mijn collega's. Zelfs als werkvoorbereider, die zelden het veld in gaat, leer ik veel over de technische aspecten door veel samen te werken met mijn team en andere collega’s.

Wat het team bij SkyLift zo bijzonder maakt, is de combinatie van zelfstandigheid en teamwork. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, maar de zelfstandigheid geeft ook een gevoel van vrijheid. Dat maakt het gezellig en draagt bij aan mijn werkplezier.

De balans tussen werk en privé in de liftenbranche en bij SkyLift ervaar ik als goed. Met een aparte werk- en privételefoon kan ik zelf bepalen wanneer ik met werk bezig wil zijn buiten werktijden om. Wat ik ook een mooi aspect vind is dat ik zelf invloed heb op de hoogte van de winstuitkering einde van het jaar door extra inzet en betrokkenheid te tonen.

Aan potentiële collega's wil ik zeggen dat je niet bang moet zijn voor de liftindustrie. Ook zonder technische ervaring ben ik hier echt op mijn plek beland. Laat je twijfel je niet tegenhouden, want bij SkyLift sta je er nooit alleen voor.

Samen liften laten draaien?

Bekijk alle Reparatie vacatures. Ook in jouw regio.

werkvoorbereider
magazijn
samenwerken